Dag 24

Tur att man har hund alltså. Annars skulle det inte bli mycket promenerande gjort. Imorgon ska jag baka och stå i inför stundande födelsedagsfika, undrar om jag klarar att hålla mig borta ifrån provsmakandet? Antagligen inte.

Träning:


10'681 steg.

Men åååååååh..

...vad jag är godissugen!! Blir galen snart! Har sådan lust att gosa ned mig i soffan med en liten påse godis och kanske en lussebulle. Särskilt nu när Ernst julpysslar och bakar på tv.

Vad jag däremot inte har lust till är att gå ut och gå en promenad, som jag verkligen, verkligen behöver göra.
Idag har jag fullständig motivationsdropp och vill bara skita i allt. Bara att jag kommer att hata mig själv på måndagens invägning om jag inte tar mig i kragen.
Och på fredag ska det ätas tårta så det gäller verkligen att hålla igen på kalorierna denna vecka. Jag har ju dessutom lovat min kille att jag inte ska köpa något godis idag så det är inget att fundera på egentligen..



Dag 23

Träning:
6 486 steg

Dag 22

En början på en ny nyttig vecka. Och röda perioden av månaden till trots, är jag inte godissugen. Skönt att inte behöva känna sig mer uppsvälld än man redan är ändå.

Träning:
12'232 steg

Vetenskapligt test av förbannade jävla stegräknare.


Skit-Asaklitt nr 1: Raderar stegen med enkelt tryck.
Skit-Asaklitt nr 2: Tycks bara registrera vänster bens steg och halverar därför stegmängden.


Jag har nu vankat av och an i huset som en osalig ande, och räknat 100 steg i huvudet åt gången. Följande resultat av registreringen fick jag fram:


Skit-Asaklitt nr 1 registrerade:        Skit-Asaklitt nr 2 registrerade:

100 steg                                               66 steg
97 steg                                                 49 steg
89 steg                                                 46 steg
99 steg                                                 61 steg
100 steg                                               54 steg
99 steg                                                 74 steg

Nu bytte jag plats på räknarna, för rättvisans skull:

82 steg                                                 60 steg
87 steg                                                 45 steg
88 steg                                                 47 steg
92 steg                                                 48 steg
95 steg                                                 45 steg
83 steg                                                 48 steg


Asaklitt nr 1 presterade lite sämre på den andra sidan om nr 2, så uppenbart är placeringen på höften ytterst viktig. Dock talar det sitt tydliga språk att nr 2 fortfarande bara räknar hälften av stegen oavsett sida.




Invägning blogg v. 4 (mån 28/11)



Japp, det blir änna ett minus denna vecka också :). Om än ett mindre än förra veckans så har jag ändå gått om veckans mål, och får också snart haffa en ny belöning.
Nästa vecka hoppas jag på ett större minus, just denna vecka startar jag på "fel" dagar i månaden..


Start BMI: 27.8
Nuvarande BMI: 26.2 (förra v: 26.4) 
Mål BMI: 22.8

Startvikt: 79.3 kg
Senaste invägning: 75.3 kg
Idag: 74.8 kg
Målvikt: 65 kg

Veckans minus: -0.5 kg
Total viktminskning: 4,5 kg

.

Dag 21

Hur fungerar era stegräknare?

Min tar nämligen inte upp steg inomhus bl.a. Har testat att gå fram och tillbaka och räknat steg i huvudet, på 20 st kanske  den registrerar 5, om jag inte klampar på ordentligt.
Resåren på mina mjukisar verkar vara ett problem, den är så tjock och dämpar väl stötarna, för i helgen flyttade vi och det var ju en nästan konstant promenad fram och tillbaka hela dagen. En bra bit dessutom då det är en lång gång och hiss längst bort i huset så varje vända är drygt 500 meter. Detta ville min räknare inte ens ha upp till 5000 steg.
Jaja, jag får vara glad åt att min kropp åtminstone registrerar de stegen :)


Träning:
12' 538 steg

.

Dag 19 och Dag 20


Dag 19

Ousch, så ont i nacken man kan få av att packa och flyttstäda. Idag drack jag också lite julmust och åt lite godis. Men inom rimliga mängder..

Träning:
4'322 steg



Dag 20
.. och idag var jag faktiskt inte alls sugen på godis och kände mig mätt och belåten på mitt vanliga käk. Det var inte alls jobbigt att gå runt bland allt godis på Konsum, inte ett dugg sugen utan kände snarare avsmak. Hurray!

Träning:
4'922 steg. Men det var inga steg som helst. Det var stegen som kånkade flyttlådor fem halvtrappor upp utan hiss...

.


Idag...


...får jag äta frukt igen. Så jag kalasade till det med en apelsin till frukosten, oooh så gott och läskande det var - underbart!

Men jag ska inte överäta, bara att kolla på de här bilderna för att man ska tänka till en extra gång :)

.

Ställningarna i stegtävlingen just nu..

Karin: 105'048 steg
Anna: 85'835 steg
Natalie 72'162 steg
Jonna ?

Karins blygsamma kommentarer om att inte ligga i toppen var nog en felbedömning, för hon ligger iaf före mig med en hel dags stegande :)

Dag 18, och nackspärr

Idag har jag kommit upp i futtiga steg. Men inte stått i desto värre. Hela dagen har jag varit på benen i lägenheten och packat, packat, packat. Därefter fick jag nackspärr...

Träning:
5'796 steg

Dag 17, och stegräknar-krupp


Igår var det droppen. Jag hade stegat på i hela två timmar med friskt mod, och vad hade min jävla stegräknare registrerat när jag kom hem igen?!? Drygt 8 000 steg... (under en timme har jag mätt att jag går ca 6 000 steg). Som tur var hade jag gått sträckan tidigare och visste hur många steg det gällde.
Så idag var det ut med det gamla och in med det nya, jag var så himla trött på den gamla stegräknaren som raderade direkt som jag lutade mig en aning fram. Istället blev det den mer avancerade Asaklitt som några av er också kör med, det känns bra!

För övrigt är jag väldigt glad över att ha mina kära stegvänner :). Speciellt nu i juletid, även om jag kanske i december börjar gotta till det lite med glögg och lussekatter så betyder det inte att jag kommer att följa den tidigare trenden att samtidigt gotta ned mig i soffan.





Gällande maten måste jag verkligen få någon slags rutin på vad jag bär med mig när jag ska ut på stan. Ost, nötter, en bra yoghurt eller vad tusan som helst som inte är proppat med socker. Jag har svårt att  hitta bra saker att köpa i all hast, eftersom jag utmanade mig själv i att klara en vecka utan frukt kunde jag inte heller köpa det eller en juice/smoothie. Gick därför och svalt större delen av dagen, med endast en mineralvatten i magen, tills jag kom hem igen. Rejäl bastning på den kosthållningen!


Träning:
11' 562 steg


Dag 16


No further comments. Måste sova nu så att jag kommer upp och stegar i tid imorgon :)

Träning:
16'974 steg

.

Dag 15, och lite fler steg


Några korta ord om dagen; har ätit nyttigt - men dåligt. Jag har knappt stoppat i mig en kolhydrat, men jag har varit så uppe i allt möjligt annat än att just fixa föda så det har närmare varit svältsituation mellan måltiderna. Nu har jag dock fått i mig en lyxig liten tallrik med oliver, tomater, fetaost etc som lite kvällssnack så magen är mätt och belåten.

Trevlig kväll på er kära vänner!

Och dagens steg:
19'093

.

Invägning blogg v. 3 (mån 21/11)





Oh happy day!! Idag var det stor och härlig lycka på vågen! 75.3 kilo!!! Det är minus 1.8 kilo, lika mycket som en hel dvärgvädur.
Det betyder att jag kom ikapp målet jag inte uppnådde förra veckan. Dessutom (!) gick jag om veckans uppsatta mål (75.8 kg) , och är bara 3 hekto ifrån nästa måndags mål.
Sist men inte minst får jag för det sista kilot också belöna mig med en ny stegräknare.

Smolket i bägaren är dock att det huvudsakligen är tappad vätska och inte vikt eftersom jag stramade åt kolhydraterna ännu mer i måndags. Men det försäker jag att inte tänka på just nu. Eftersom jag inte har så mycket övervikt så trodde jag inte att jag skulle kunna gå ner mer än ett kilo på en vecka, så det är mycket att glädjas åt.




Start BMI: 27.8
Nuvarande BMI: 26.4 (förra v: 27) 
Mål BMI: 22.8

Startvikt: 79.3 kg
Senaste invägning: 77.1 kg
Idag: 75.3 kg
Målvikt: 65 kg

Veckans minus: -1.8 kg
Total viktminskning: 4 kg

.

Dag 14, en helt vanlig söndag


Tja, idag finns inte mycket att delge. Imorgon är det vägning och det är med stor förväntan jag ställer mig på vågen imorgon. Nu jävlar SKA det ha hänt något!
Det har åkts en del tåg idag så dessvärre svagt på stegfronten, men det tar jag igen imorgon. Då lär mitt onda ben, och dessutom min sega förkylning vara mest väck, så jag tänkte köra på stort med gymet. Längtar till det!


Träning:

9791 steg

.

Dag 13, och liiiite fusk


Jag kunde verkligen inte hålla mig ifrån frukten. Jag försökte in i det längsta (drygt tre dagar), men hela dagen har gått åt till att fantisera om clementiner, apelsiner, päron, bananer... Så när mor min serverade fruktsallad till kvällen var det hela liksom kört. Och oh så himmelskt det smakade - den bästa och mest ljuvliga frukt jag någonsin ätit! Vad bättre är, är att jag åt drygt 2 dl - vilket inte känns som en halv katastrof ens. Det är nästan en fjärt i rymden. Eller?
Som "straff" ska jag vara utan frukt en dag till. Det blir ända till lördag det.






Träning:
10'695 steg


.

Dag 12, inflammation - en dålig start på en stegtävling


Idag har jag ränt runt på stan under förmiddagen. Mat och mellanmål har det därför blivit lite dumt med, hittade inget bra i LCHF-stil att äta. Willys serverar få alternativ som funkar utan tillagning. Eller så är det min fantasi som brister. Och frukt har jag ju en veckas förbud på.
Vad värre är, är att jag på dag 1 av stegtävlingen gick i ett par dumma skor och har nu ont av det jag tror är en benhinneinflammation. Den kommer och går i perioder av överansträngning, så jag hoppas att någon dags vila ska hjälpa. Idag går det i alla fall inte att promenera mer, kvällsprommen med hunden skar som knivar i höger smalben.. Jag får väl helt enkelt luta mig tillbaka och se er andra ta ledningen i ett par dagar ;)

Nu ska jag gå till soffan och gotta mig med te och mitt "godis" (ca 1,5 hekto oliver, kronärtskockshjärtan och fetaost i marinad)


Frukost 06.30:
4 dl fil med lite grädde

Mellanmål 10.00:
3 skivor ost med lite smör
2 dl fil

"Lunch" 12.00:
1/2 gurka jag dippade i philladelhiaost, förtärdes i bilen. .

Den riktiga lunchen 15.00:
Flygande Jakob utan banan

Kvällsmål 18.30:
4 skivor ost
1 dl fil
Några dl blomkål och gurka

Fredagsmys:
1,5 hekto marinerade grönsaker


Träning:
11'924 steg

.

Alltså... NÖDROP!


Min blogg har det mest oinspirerande utseende som finns. Hur tusan gör man en egen snygg utan att behöva hosta upp hundralapparna hos någon bloggdesigner?


.

Dag 11, det börjar bli pepp!

Idag har det känts bra, riktigt bra. Imorse kunde jag inte hålla mig ifrån att ställa mig på vågen - och jag blev helt jävla skitglad när jag såg att det går åt rätt håll i lite snabbare takt. Håller detta bara i sig så kommer måndagens riktiga invägning att bli rolig :).

Och här kommer den skittråkiga matdagboken (jag förväntar mig inte att någon skall läsa den, men det känns för min egen skull lättast att registrera allt rörande viktminskningen på ett och samma ställe)

Frukost:
1, 5 kokta ägg
3 dl nat. yoghurt med 2 msk grädde

Lunch:
1 skål kålsoppa m. 3 skedar turkisk yoghurt
1 stor morot

Mellanmål:
2 dl nat. yoghurt
3 skivor soltorkade tomater
Vatten

Kvällsmat:
Stor portion "Typ" Flygande Jakob (paprika och tomat istället för banan) med ost och grädde, samt lite jordnötter - mumma!
Jag lyckades också hålla mig borta ifrån riset, och ingen efterrättsfrukt idag inte!

Ikväll blir det gott Guava-te framför teven. Mys :)


Det här VAR en höjdare ;)




Träning:
13 197 steg


.

Vi går mot en smalare jul


Kära stegvänner,


Här kommer tankarna kring upplägget. Jag har registrerat mig på följande sida;
http://www.maxpuls.se/create_account_1.php . Den kommer att hjälpa oss att hålla koll på stegen och hur vi ligger till i jämförelsen. Då vi är under 20 pers är tjänsten gratis.
Jag vill vara lite anonym så jag kortade av mitt ovanliga efternamn, det fungerade ifall ni också vill göra det.
Kommentera sedan det fullständiga namn och mailadress ni har registrerat på sidan, till det här blogginlägget (jag kan radera kommentaren inom kort ifall ni vill hålla er mailadress privat). Jag kan då lägga till er till stegtävlingen. Så hoppas jag att det blir så bra som jag har tänkt :), annars får vi registrera på bloggarna istället.



Och så "reglerna":
  • Stegräknaren bär man på sig från morgon till kväll.
  • Registrera gärna stegen varje kväll eller morgonen därpå, så vi alla vet hur vi ligger till och peppar på varandra.
  • Om man vill utöva något annat än promenader så omräknas denna aktivitet till steg. Här tänkte jag att vi kan gå efter det som gällde på den stegtävling vi hade på jobbet ->
  • 1 timme ger 5 400 steg, 30 minuter blir då 2 700 steg. Det kan kännas lite orättvist att spinning inte ger mer steg än en vanlig promenad, men jag antar att det är svårt att hålla uträkningar för alla möjliga olika sorters aktiviteter, i längden jämnar det nog ut sig och vinsten är ju ens egen ändå :)

Jag hoppas att alla är redo att köra från och med imorgon fredag? :) Och till och med julafton, så har vi fem promenadveckor framför oss utan att riskera falla i dvala under juletid. Vi kan ju vara snälla mot varandra och utse en veckovinnare, så har olika personer chansen till hurrarrop. Men på julafton är det den som tagit hem hela tjottaballongen som får de största hurrarropen!! (det lär inte vara jag..)


Om någon annan som läser detta och också vill vara med så har vi så att säga platser kvar!

Nu går vi! :D







Den här veckan utmanar jag mig själv

I en veckas tid är det slut med sockret! Jag har inte ätit godis och chips under närmare två veckor, och det har faktiskt fungerat riktigt bra. Så länge jag håller borta det där jobbiga förhållandet jag har till godsaker, att det måste till för en gosig helg för att det inte skall kännas torftigt på myspysskalan. Då jag tänker på själva godiset just idag (och inte på mysfaktorn det ger) så känns det rentav lite äckligt, jag tänker typ på det lösgodis man kan köpa i vår lokala ICA-butik, där omsättningen kanske inte är jättestor - vilket medför att chokladen känns dammig, nästan lite luden, och napparna är så torra att de har självsprickor. Nä, usch!

Men då jag vill att vågen ska komma med finfina resultat på måndag så tänker jag verkligen go all in! Det är helt slut med honung i te och frukt som mellanmål. Jag återkommer med resultatet :)

(usch, nu fick jag genast lite ångest, jag som knarkar frukt...)




Godis är gott?


Dag 10, och julmusten har äntrat vårt hem

I köket står en back med julmust. För mig är det helvetet på jorden. Jag dricker sällan övrig läsk, får inte ofta sug efter coca-cola och company. Men i den här årstiden kommer godisråttan i mig fram - big time! Hon crajvar inte bara kopiösa mängder must, utan också glögg, lussebullar, pepparkakor, dadlar, kristyr, kolor och annat julgodis. För att inte tala om dessa ljuvliga clementiner... Funderar på ifall jag kan smussla ut backen och gräva ned den i trädgården utan att någon saknar den.

Att hålla restricted diet i juletider sucks...








Frukost:
2 kokta ägg
1 knäckemacka med ost
Te med 1/2 tsk honung

Lunch:
Grekisk sallad

Mellanmål:
1/2 dl nötter
1 clementin

Kvällsmat:
1 skål Kålsoppa med 4 quornbullar.


Träning:
11 332 steg

Puh, den där kålsoppan tog verkligen "kål" på mig så ikväll blir det bara en kopp te framför teven.

.

Dag 9, och jag börjar att komma på banan

Wihoo, idag kände jag mig äntligen kryare. Jag orkade laga en faktisk lunch och jag promenerade ganska mycket. Om någon dag hoppas jag vara tillbaka på styrketräningsschemat.



Frukost:
Omelett på 2 ägg med grädde och soltorkade tomater
1 glas äppeljuice

Mellanmål på stan:
1 näve mandlar
1 clementin

Lunch:
Stekt färs med chilirostade mandlar
Ugnsrostad broccoli, gurka och turkisk yoghurt
Vatten

Mellanmål:
2 clementiner
1 kopp grönt te

Kvällsmål:
1 kokt ägg
Grönsaker



Träning:
14 262 steg


Nej, följande lunchfoto kommer nog aldrig att pryda några kokboksomslag




.

Stegtävling anyone?

Vad sägs om en stegtävling för att peppa på varandra ordentligt? Hur många kan vi få ihop att kämpa på fram till jul?
Stegtävling betyder inte att man bara måste gå, utan gillar man att springa på gymet räknas det också om till steg.

Jag har kört några stegtävlingar tidigare och det är helt klart sporrande :)








Oh vilken härlig dag!

Har varit till stora staden och rått om gaddarna idag, lite tandsten att skrapa men i övrigt var allt till stor belåtenhet. Den tidiga tandläkartiden innebar ruskigt tidigt uppvaknande. Och som alltid har jag alldeles för höga tankar vad gäller mig och min förmåga att planera tidsåtgång. Efter en tur med hunden fick jag übereffektivisera; omeletten stekte på spisen samtidigt som jag duschade, den fick svalna medan jag slängde på mig trasorna, den lite halvbrända frukosten åts samtidigt som jag sminkade mig, toalettbesöket varvades med tandrengöring och snyta näsan fick jag liksom göra samtidigt som jag körde.

När jag ändå var inne i stan köpte jag både brallor och klänning på rea - som båda satt förträffligt trots att de var i strl 40 (ist för 42 som det brukar bli). Nu mår jag alldeles förträffligt bra som man kan göra efter några fina timmar shopping.
Efter någon fantasifull lunch skall jag ut i det underbara solskenet för en långpromenad, jag känner mig äntligen litte bättre ifrån min förkylning!

Vad ska ni ta er för idag? :)

.

Dag 8, och förbannade jävla barsdieter..



Crajvings, crajvings...

Dagen började med frukostbrist (eller brunchbrist snarare då klockan osade försovning). Tänkte koka ett ägg, vilket smög sig då alla ägg gick åt igår. Likaså visade det sig inte finnas något smör till tänkta knäckemacka. Bären var slut och ingen kanel till att pimpa filen. Stirrade till sist på ett sorgligt fat med halvfrusen fil utan något till. Men i helgen var jag och köpte på mig lite goda teer som ska vara mitt godis framöver, jag kunde således lyxa till det med en kopp grönt guava-te.


Lunch hastades fram, och även om jag helt och fullt avskyr allt vad pulver- och barsdieter heter så blev det ändå en jäkla Allevo red berries.
Jag har provat att banta med pulver och bars för några år sedan, och det är det värsta jag har gjort. Yr på jobbet, konstant hungrig, kall om fingrarna och låg vaken minst två timmar per kväll med fruktansvärda matfantasier om stora tallrikar med pasta. Och vad vann jag på det? Jo, på två veckor hade jag gått ned 3-4 kg (vatten), och ungefär samtidigt som min mage hörde orden "riktig mat" hade jag gått upp allt igen.
Numer försöker jag mitt bästa att äta riktig mat utan ångest och förbud, jag äter det min kropp mår allra bäst av och blir riktigt mätt på (lågkolhydratkost). Som en bonus tappar jag vikten utan att vara depressiv och lättretlig.
Men, den var rekommenderad som måltdsersättning och den kändes betydligt mer behändig att ha med på tåget än den sedvanliga salladen med vitlökssås (som brukar väcka småsura blickar hos medresenärerna). Dock var den lika osmaklig att äta som tidigare bars (godis med bismak av proteinpulver till lunch? Uäck), och jag skulle säga att mättnadskänslan var lika med 0. Jag rekommenderar den inte!

Nu har jag istället världens kolhydratssug och antagligen lär det bli någon smörgås till innan jag lägger mig..


Brunch
ca 3 dl fil
1 kopp te

"Lunch" (yeees, det är ironi)
Vatten och Allevo red berries (do not try it!)

Sent mellanmål
1 stekt ägg
2 smörgåsar
Vatten

Middag
3 smörgåsar
2 clementiner
Te


Träning:
9 791 steg

(Jag längtar verkligen efter att få träna igen, samtidigt är jag ändå stolt över mängden promenader min förkylning till trots)


Och den här hamnar i Sverkes berömda soptunna:




Invägning blogg v. 2 (mån 14/11)

Oh dear! Jag ställde mig på vågen idag - och vad visade den jäveln?! Minus två hekto sedan förra måndagen! Jag gick alltså inte i mål denna vecka.
Och jag har ju också upptäckt i mina anteckningar att jag vid senaste invägning förra veckan redan vägde mindre än jag kom ihåg. Så denna måndag blev det alltså bara minus ynka två sketna hekton. Och jag som kände mig så mycket smalare..
Det går att resonera ut och in, sönder och samman. Jag har slarvat med kolhydrater, inte kunnat träna pga förkylning hela veckan, det är inte långt kvar till månadens röda, jag har sovit för dåligt etc etc. Vad det än beror på är det inte roligt och det är vid sådana här tillfällen jag bara känner "To hell with it, nu ska jag käka kilovis med godis och skita i allt!". Men den här gången tänker jag faktiskt inte göra det, hur lockande det än må vara och hur surt det här än känns..

Imorgon ska jag ta fram måttbandet, så kanske att jag får något tillförlitligare att gå på hädanefter. Och väga mig direkt på morgonen för att bli kanske lite gladare, idag hann jag nämligen inte förrän på eftermiddagen. Men jag tror inte att det senare gör någon direkt skillnad då jag knappt hade hunnit äta än heller.



Start BMI
: 27.8
Nuvarande BMI: 27 
Mål BMI: 22.8

Startvikt: 79.3 kg
Senaste invägning: 77.3 kg
Idag: 77.1 kg
Målvikt: 65 kg

Veckans minus: -0.2 kg
Total viktminskning: 2.2 kg



Brallis v.2

Såhär ser alltså den bistra sanningen ut. Otroligt charmerande vinkel dessutom.
Går byxorna att knäppa? Nej. Men det här är vad jag varje vecka kommer att använda som främsta måttstock för min viktnedgång, målet är att varje vecka komma en bit närmare att kunna få igen dem. Slutmålet är naturligtvis att kunna knäppa dem helt, och dessutom utan att det väller över valkar någonstans.





Dag 7

Varför är det så svårt att hålla sig ifrån kolhydrater? Jag har inga förbud för mig själv, annat än att försöka sätta stopp under vardagarna. Och jag har förvisso skött mig bra, men jag har väldigt svårt att hålla mig ifrån några nävar popcorn, en frukt för mycket etc. Nåväl, även om jag inte räknar kalorier tror och hoppas jag att jag inte överskridit antalet tokmycket idag.
Jag känner mig åtminstone smalare, vilket jag hoppas kommer att visa sig på vågen den här veckan :)



Brunch

1 kokt ägg
1 knäckemacka
Te

Mellanmål

1 apelsin
2-3 nävar nötter och naturmix (baaad Anna)

Middag
En tallrik klyftpotatis, ca 5 småpotatisar
Rå blomkål med gräddfil

Kväll
Närmare en halv påse micropopcorn (men jag tror att min pojkvän har fått i sig större delen)
1 glas saft




Träning:
11931 steg


.

Dag 6

Åååh härliga lördag. Jag och me boyfriendo tog en härlig armkrokspromenad längs med kajen, och pausade för lite matsäck på en solkysst bänk - underbart!

Under kvällen har vi varit hos goda vänner för typisk svennelördag - tacos och film! Och jag åt INGET godis eller chips! Endast en näve popcorn, dippgrönsaker och en deciliter lyxig cola.



Dagens mat

Frukost
Fil med 1 dl mango
Te

Lunch
1 grekisk sallad med vitlöksdressing - inget bröd eller pasta!
2 nävar blandade nötter (hmm...liiite mycket där kanske)

Kvällsmat
Tacofärs med grönsaker, ost, salsa och gräddfil
Mineralvatten

Lördagsgott
1 näve popcorn
Blomkål och gurka med dipp
1 dl cola
Mineralvatten



Träning

9 147 steg (veckans förkylning håller i sig)



Mina belöningar


För varje framgång ska jag ge mig själv större eller mindre belöningar. När vågen visar följande eller mindre:


75.5 kg - Stegräknare

74.5 kg - Träningsredskap ✔ 
(det blidde klämmor att ha till mina hantlar och skivstång så att jag slipper det förbannade skruvandet så snart jag ska byta vikt)


71.5 kg - Nya joggingskor ✔ (Jupp, ett par nya skor ifrån mamma ligger inslagna i paket i väntan på fölsis)


69.5 kg - Massage


67.5 kg - Naglar på salong


65.5 kg - Frisörbesök


65 kg - Ny bikini :D


Mitt mål och viktplan


Längd:
169 cm
BMI:
25.8

Startvikt: 77.6 (3/2)
Senaste vägning: 70.5 (19/3)
Målvikt: 65 kg (sedan får vi se om jag är nöjd där eller vill väga mer/mindre)

Nedan är bara siffror. Man ska komma ihåg att må bra också och trivas både i och med sig själv ♥
Med det sagt så.. JAG HAR ALDRIG VARIT SÅ JÄVLA PEPP SOM JAG ÄR NU!!




Viktplan

Februari
6 feb: 75.5 kg
13 feb: 75 kg (uppnått 6/2)
20 feb: 74 kg (uppnått 13/2)
27 feb: 73 kg (uppnått 12/3

Mars
5 mars: 72 kg (uppnått 19/3)
12 mars: 71.2 kg (uppnått 19/3)
19 mars: 70.4 kg
26 mars: 69.8 kg

April
2 april: 69 kg
9 april: 68.5 kg
16 april: 68 kg
23 april: 67.5 kg
30 april: 67 kg

Maj
7 maj: 66.5 kg
14 maj: 66 kg
21 maj: 65.5 kg
28 maj: 65 kg

Juni, Juli, Augusti....

65 kg!!!






Varför vill jag gå ned i vikt?




Varför vill jag gå ned i vikt?


  • Kunna tycka att det är härligt att springa utan att få ont i knäna
  • Kunna känna mig stolt över den muskulösa kropp som delvis gömts under fett
  • Kunna prata om kost och motion utan att känna mig som den som pratar men inte fattar
  • Kunna ställa mig i kön på Mc'Donalds för att köpa snabbmat med samma rätt som alla andra utan att känna att alla tänker "Ska hon verkligen?"
  • Kunna äta tillsammans med mina vänner utan att känna att känna att jag frossar och att de är oroliga för min vikt (det är inte så, det vet jag egentligen med mig, men jag vill inte ha kvar de hjärnspökena)
  • Kunna vara helt och absolut avslappnad med att min pojkvän tar på min mage och säger att den är fin, och faktiskt kunna hålla med honom istället för att försöka ta bort handen.
  • Kunna ställa mig i kön på ICA med en liten bit choklad utan att känna att jag måste visa att jag uppväger det med tre kilo grönsaker
  • Kunna gå i högklackat eller tunna skor utan att ta död på mina fotsulor
  • Kunna gå in i en butik och välja ut något i MIN storlek, UTAN att behöva vända storlekslapparna inåt när jag bär runt galgarna i butiken, för att ingen annan ska se hur stor jag är.
  • Kunna strutta runt på beachen helt avslappnad i bikini
  • Kunna springa ikapp bussen utan att sitta högröd och andfådd resten av resan
  • Kunna tacka ja till alla fester och sociala evenemang utan att genast drabbas över klädångest och känslan av att jag kommer att se så stor ut i jämförelse med alla andra
  • Kunna spegla mig och ställa mig på vågen och ha en varm känsla inobords





.




Popcorn eller inte popcorn, det är frågan




Jag har lyckats att hålla igen ganska bra hittills den här veckan. Inget godis eller andra onyttigheter och det som på sin höjd slunkit ner är lite mycket carbs och socker i form av frukt. Clementinperioden är kommen och det är satans så svårt att hålla sig borta...

Och nu är det dessutom fredag, och förvisso sa jag att det var okej att äta godis nu i helgen ifall jag ville - men det är ju så mycket bättre att inte göra det. Läste idag några visdomsord som ställde sig frågan ifall jag med denna dag ville komma ett steg närmre mitt mål, eller ett steg längre bort? Dock gör sig gottetarmen påmind och popcorn vore ju sååå gott till soffmyset.


Dagens måltider

Frukost:
1 kokt ägg
Fil med 1/2 dl mangobitar
1 clementin
Te

Lunch:
Överbliven Palak Paneer från gårdagen
Några skedar ris
Stor klick gräddfil

Tidig middag:
Ett litet fat potatisklyftor (inte överdrivet nyttigt, I know, men det var typ en handfull bara)

Kvällssnacks:
1 knäcke med smör
1 clementin
1, 5 dl mangobitar

Men jag tror nog att det blir lite pop ändå ;)



.

När allt kommer omkring

Det blev en ganska bra insats, en tung förkylning till trots. Orkade mig ut på ca 5000-stegs promenad och har inte gottat i mig godis idag.

Har ätit följande, lite dåligt med käk men aptiten och orken är låg:

Två knäcke med smör
En liten skål mango

En näve jordnötter
Två clementiner

Halv portion Palak Paneer och lite ris

Uppskattningsvis 675 halstabletter


Så klart...

..att jag drar igång med att bli dunderförkyld. Kalorier in, men inga ut.
Ska försöka samla ihop mig och ta en kortare promenad med hunden åtminstone. Och hålla fast vid resonemanget att det verkligen inte finns någon som helst mening med att äta godis under en förkylning. Något som man obegripligt nog gör för att trösta sig, men vilket slöseri med kalorier när man ändå inte känner smaken av det. Nä, på sin höjd ska jag öppna plånboken för att lyxa till det med en het gryta ifrån indiern runt hörnet.

Kan man göra situps trots förkylning?

Project Africa!

Jag är tillbaka! Man kunde tro att jag sedan länge kastat in handduken, men icke. Som alla ni andra smala kvinnor där ute som kämpar för att komma fram ger jag aldrig upp!

Det som fått mig att återuppstå är att jag är så jäkla pepp! Inom några månader reser jag till beachen i Afrika, och här är en som inte tänker gömma sig med heltäckande baddräkt i vassen (djungeln?).

Något annat är också att jag förra året med hjälp av en slags GI-LCHF-kombo lyckades knata av mig närmare tio kilo i ett nafs. Tyvärr fick jag en svacka och under några månader hade kilona smugit sig på igen. Men, jag mår väldigt bra i att jag faktiskt kan gå ned i vikt utan att svälta mig själv och slava på gymet. Nu är det god mat, långa promenader och ett kort styrketräningsschema som ska ta mig i mål.

Startvikt 78.2 kg - nu kör vi!



RSS 2.0