Ojdå..

Det var det där med Anna och hennes frukt.. Nu har jag precis stoppat i mig fyra clementiner. Efter träning förvisso, men likväl fyra clementiner sent på kvällen. Om det inte skulle bli så förbannat dyrt skulle nog jag bli fruktarian..eller clementian, för nu äter jag en till :).

Tillägg denna veckan är 50 situps per dag, nu ska det banne mig hända något på magen också! Till veckoslutet är det julmiddag på jobbet och jag har köpt en klänning som kanske inte riiiiktigt passar så bra. Misstänker att jag kommer behöva be ngn knäppa den i ryggen. Och kanske knäppa upp den i slutet av middagen :).



Ohej vad det går!

Vågens utlåtande imorse: 77 kg jämnt. Den var nere och vägde lite på 76,9 först men ångrade sig sedan. Jag skulle ju dock väga 76 kg idag, så det var ju dumt. Men jag "hård"-kör på en veckas till GI. Jag har bara ätit grönsaker, protein och feta ostar. Ingen pasta och liknande, vilket har fungerst väldigt bra. Däremot har jag "fuskat" på fruktfronten, det finns inte en chans att jag kan leva på endast en frukt om dagen! Jag måste ha minst fem för att överleva! Men det har tydligen funkat bra på vågen ändå.
Nu börjar det dra ihop sig för lite kvällsmat; ska bli lätt kokta grönsaker som jag sedan smörslungar hade jag tänkt mig, serverat med halloumi eller quorn (eller bådadera :) ).
Därefter blir det styrketräning.

GInspirerad (förtydligande; GI-inspirerad)

Nu jävlar är det hårdkör på GI denna veckan. Det har ju blivit lite på latsidan några dagar på grund av magsjukan och därför kör jag rivstartar-GI resten av veckan, kombinerat Detox. Inte en kolhydrat i form av pasta, potatis eller ris ska passera mina läppar dessa dagar!
Jag har legat några hekton efter min målbild och därför är det dags att ta i med hårdhandskarna ett tag för att få fart på fettet. Jag kommer också att skjuta upp invägning ifrån måndag till tisdag istället för att öka chanserna att vågen inte blir en besvikelse.
Heja mig!

Magsjuka, omvärderingar och snubblande.

Hur var namnet på min blogg nu igen? Oh just det, det var ju det där med magsjuka. Nu sitter jag här med en trevlig åkomma, endera matförgiftning eller hederlig gammal magsjuka, och har knappt ätit under tre dagar. Nu börjar det dock ljusna och imorgon kanske jag rentav kan få gå tillbaka till jobbet.

Omvärderingar ja. Mitt mål var ju att gå ned till minst 75 kg tills den 15 december (cirkus) för att få köpa en riktigt flådig och lyxig klänning. För ovanlighetens skull när det kommer till min viktminskning verkar inte mått och våg vara riktigt överens och jag funderar därför över att inte ta fullt så allvarligt på just det där med vikten, utan snarare rikta in målet mer på att komma i den klänning jag nu använder som måttstock. Och när den sitter som den ska (strl 40) är jag tillåten att shoppa en ny. Och den klänningen sitter faktiskt allt bättre. Jag skulle tro att den ivriga styrketräning jag utövar just nu kommer att betyda att vågen hela tiden kommer att säga lite mer än vad måttbandet visar.

Vågen stod denna veckan på 77, 5 kg så det går sakteliga åt rätt håll, men som alltid inte lika snabbt som man skulle önska och veckans mål var egentligen satt till 77 kg jämnt. Snubblade alltså på mållinjen igen.

Helvetes jävla aj!

Dubbel-helvete egentligen. Ställde mig förväntansfull på vågen i fredags morgon. Och vad visar skithögen? 79.4 kg!! Den skulle ju visa typ 78 kg! Misstänker dock att det finns två möjliga orsaker; att jag åt sent kvällen innan, att jag byggt upp muskelvikt eller antagligen en kombination av de båda. Jag bestämmer mig för att det blir hårdträning i helgen. Promenader gym och simma utav bara attan!
Men när jag pinnade iväg på cykeln på morgonen händer det som inte får hända, jag gör en klassiker och kör ner mitt framhjul i ett tvärbanespår. Pang i backen! Förbannade mig själv och den ovälkomna smärta jag känner i mitt knä då jag stapplar de sista metrarna fram till entrédörrarna, men jag oroas främst över att jag förstört mina älskade träningsbyxor.
Det visade sig dock vara the ultimate test - trasigt och blodigt knä till trots så höll brallorna helt mirakulöst utan en endaste skråma!
Ullis, jag tror att vi kan fastställa att Röhnish har väldigt bra och slitstark kvalité på sina kläder :)


Så tack vare den nytillkomna knäskadan har jag knappt kunnat göra något alls under hela helgen. Jag har kommit upp i en ganska ynklig mängd steg och gått här och ömkat mig själv och mina grusade träningsplaner.
Men jag är redan betydligt bättre i knäet och är nog igång igen imorgon, sedan har det ju varit ganska skönt att få ta igen sig under helgen..

Imorgon har jag lång sovmorgon eftersom vi har möte på kvällen. Då jag inte hinner träna på kvällen ska jag göra det innan jobbet, det blir en halvtimmes uppvärmning i badhuset först och därefter ett program på gymet. Snälla fråga mig på tisdag hur det gick så jag vet att jag måste göra det! :)

Ha en fin söndagkväll!

Myror i brallan

Hua, kan inte sitta still längre! Har mer eller mindre suttit stilla hela dagen och nu kryper myrorna runt i benen som att det skulle vara autobahn. Ska ta en linneduk ur förrådet, lägga mig på köksgolvet och köra lite benövningar tror jag för detta håller inte längre!
Min badrumsvåg tyckte att det var läge att strejka imorse, trots att jag var så sugen på att se hur jag låg till med veckans mål. Nu har jag dock nya batterier i min näve så har den mage att säga "LO" en gång till åker den ut från balkongen med displayen före!
Efter jobbet ska jag cykla in till stan och rasta hunden, det känns inte lika angeläget i det här vädret...

Ja jävlar

När jag sa igår att jag skulle ta igen nederlaget idag så skämtade jag visst inte.

Idag har jag dels gått litegrann, bland annat tog jag mig tid för en 20 minuters lunchpromenad. Men största bedriften var väl den 1, 5 timmes cykeltur jag fick då jag och en kollega irrade runt i virrvarret av vägar runt Globen och försökte hitta till en mässa som vår grönsakshandlare höll. Det borde inte ha tagit mer än cirka en halvtimme dit och tillbaka, men när man får cykla fel några gånger ökar tiden snabbt på.
När jag kom hem gick jag dessutom och körde ett program styrketräning på 45 minuter. Gött mos!

Och nu till det bästa; igår provade jag den däringa klänningen som jag nämnt tidigare. Och banne mig, blixtlåset gick igen! Om än lite trixigt och det såg ju förfärligt valkigt ut. Men igen, det gick den!

Jag tänkte börja redovisa matintaget för att motivera mig ytterligare. Det är med stolthet i rösten jag berättar att jag inte rörde annat än fruktsalladen då jag var på mässan, det stora fikabordet till trots (sedan vet jag ju att det iofs inte var någon bedrift i sig med tanke på att en fika hade kostat mig 800 kronor till min syrra...)

9.00 Frukost:
2 knäcke med smör och brie
1 dl keso med mycket kanel, nötter och torkad frukt
1 kopp grönt te med en tsk honung
1 clementin





10.30 Mellanmål:
1 clementin

12.00 Lunch:
Bulgursallad med fetaost
Vatten
1 clementin

15.00 Mellanmål:
1 kiwi
1 clementin

16.00 2 rågbröd med ost och gurka
1 kopp grönt te med honung

18.00 Kvällsmat, typ (på mässan)
1 skiva brie
ca 1 dl starkglögg
ca 1,5 dl fruktsallad med en klick grädde

21.00 Efter träning
1 kokt ägg
Vatten

(men jag känner att det inte var tillräckligt så det blir nog någon knäckemacka eller lite yoghurt och flingor till det)

Nä nu får det snart bli natten istället

Det blir futtiga steg idag, men jag sitter här och funderar på att gå ut och promenera lite till vid denna sena timma. Jag har kommit fram till att jag mår bättre av att "ge upp", göra lite inneövningar och köra ett nytt race imorgon. Jag har ju ändå simmat idag även om det inte ger så mycket för stegstatistiken. Upp på hästen igen imorgon!

Snubblar på mållinjen

Det blev inget uppnått mål denna veckan, jag snubblade på mållinjen på grund av en skillnad på 6 hekto. Dock fäller jag inga tårar för den skull för det går fortfarande åt rätt håll.
Jag håller igen på alla sötsaker och är dessutom nogrann med att inte få i mig för mycket fruktsocker och andra kolhydrater. Motionen är numera närmare en drog och inte alls motigt. Jag vill bara träna, träna, träna!
Den där klänningen känns redan nära, jag kan nästan känna det silkiga tyget och dess nätta blixtlås...

RSS 2.0