10 svåra dagar


Nu är det dags att rycka upp sig och starta våren! (och det känns ju genast enklare när himlen bjöd på strålande solsken idag!). Efter jul har jag hamnat i en svacka eller koma, eller vad man nu ska kalla det, och har haft det lite tungt om dagarna. Inget allvarligt, men tillräckligt mycket som bekymrar mig i privatlivet för att det ska gå ut över kost och motion. Som det nu ska bli ändring på!

Och vad är väl bättre än att kicka igång med en utmaning till mig själv?

10 sockerfria dagar. Låter ju inte så jättetufft tycker ni, men nu snackar vi hardcore. I största grad utesluta socker i maten, inte dricka juice eller ens äta en frukt. Och att inte äta en frukt under tio dagar, det är hårt. Jag kommer antagligen att slita mitt hår, men så mycket bättre min kropp kommer att må när man rensat systemet på skit. Ju mindre socker man äter, desto mer framträder alla andra smaker - och mättnadskänslor för den delen!

Om en utmaning är bra, torde två vara ännu bättre?

Snitta på 12 000 steg per dag fram till mars månad. Det betyder inte att jag går 12 000 steg per dag, men att totalen utslaget på en vecka ska det bli minst 12 000 steg per dag. Vilket är minimum för vad man bör gå för att hålla igång kroppen och en viktnedgång.

Fler som är sugna på att hänga med?

Hejdå sockergiftet




Nu har jag landat

Både på det mentala planet och med planet på Arlanda. Egentligen har vi varit tillbaka i Svea i en vecka, men jag behövde lite återhämtning och dagar av att bara stirra i taket eller på kassa tv-serier.

Tiden i Afrika var fantastisk. Jag kan rekommendera Gambia för den som vill uppleva något annorlunda ifrån svensk natur och kultur. Men efter två veckor av underbar värme var det ändå skönt att komma tillbaka till den svenska menatala kylan.

Gällande vikten så har jag väl tappat konceptet lite. Jag har inte haft tillgång till min våg just nu, och känner ingen direkt skillnad på mina kläder, men jag borde verkligen ha gått upp i vikt. Visserligen åt vi inte en massa glass och drack läsk dagarna i ända (även om en och annan drink slank ned), däremot är den gambianska maten väldigt rik på kolhydrater. Till frukost kunde jag välja mellan toast och bönor eller en enorm tallrik frukt, när jag bad om yoghurt till frukost blev jag utskrattad.. Och till middagarna var det överfyllt av vitt ris och pasta.
Nåväl, nästa vecka ska det bli hårdkör och nya utmaningar jag har på lut. Tills dess ska jag landa lite till ;)

Tänkte bjuda på några av mina favoritbilder som jag tog där, men bloggen vill i dagsläget inte samarbeta på den punkten..




Tack o hej leverpastej

Nu överger jag bloggen för en kort tid. Jag ska nämligen slänga mig på en strand i Afrika och bara njuta i två veckor. Och under den tiden skall jag inget bloggtvång känna :), jag betvivlar också att nätverket är särskilt pålitligt ändå..

Sköt om er allihopa, den här våren skall bli en framgångssaga och så snart jag är hemma igen ska jag vara uppvilad för nya, starka tag :D



Inspiration för 2012!

Gott nytt år kära ni!

Blev det några nya löften? För egen del blev det inget löfte just vid tolvslaget, däremot  funderar jag på att vara så vågad som att sätta tusen spänn på att nå min målvikt innan sommaren. Vågat som i en badrumsvåg?

I och med en stundande avresa ifrån landet till den afrikanska solen finns det inte mycket tid för bloggande denna vecka (epilera ben, brun-utan-sol-orgier, packa, sista inköpen, kolla försäkringen, plocka ögonbryn och allt man nu kan komma på att man behöver göra). Så jag delar vidare ett inlägg ifrån Jessica på Fitnessguru, som åtminstone inspirerar mig. Inte för att jag strävar efter en sådan kropp, men om dessa forna mullgullisar kan bli så - då kan väl vi också nå dit vi vill?

Här finner ni den inspirationen. Och ett smakprov taget ur Jessicas blogg:





RSS 2.0