Vi går mot en smalare jul


Kära stegvänner,


Här kommer tankarna kring upplägget. Jag har registrerat mig på följande sida;
http://www.maxpuls.se/create_account_1.php . Den kommer att hjälpa oss att hålla koll på stegen och hur vi ligger till i jämförelsen. Då vi är under 20 pers är tjänsten gratis.
Jag vill vara lite anonym så jag kortade av mitt ovanliga efternamn, det fungerade ifall ni också vill göra det.
Kommentera sedan det fullständiga namn och mailadress ni har registrerat på sidan, till det här blogginlägget (jag kan radera kommentaren inom kort ifall ni vill hålla er mailadress privat). Jag kan då lägga till er till stegtävlingen. Så hoppas jag att det blir så bra som jag har tänkt :), annars får vi registrera på bloggarna istället.



Och så "reglerna":
  • Stegräknaren bär man på sig från morgon till kväll.
  • Registrera gärna stegen varje kväll eller morgonen därpå, så vi alla vet hur vi ligger till och peppar på varandra.
  • Om man vill utöva något annat än promenader så omräknas denna aktivitet till steg. Här tänkte jag att vi kan gå efter det som gällde på den stegtävling vi hade på jobbet ->
  • 1 timme ger 5 400 steg, 30 minuter blir då 2 700 steg. Det kan kännas lite orättvist att spinning inte ger mer steg än en vanlig promenad, men jag antar att det är svårt att hålla uträkningar för alla möjliga olika sorters aktiviteter, i längden jämnar det nog ut sig och vinsten är ju ens egen ändå :)

Jag hoppas att alla är redo att köra från och med imorgon fredag? :) Och till och med julafton, så har vi fem promenadveckor framför oss utan att riskera falla i dvala under juletid. Vi kan ju vara snälla mot varandra och utse en veckovinnare, så har olika personer chansen till hurrarrop. Men på julafton är det den som tagit hem hela tjottaballongen som får de största hurrarropen!! (det lär inte vara jag..)


Om någon annan som läser detta och också vill vara med så har vi så att säga platser kvar!

Nu går vi! :D







Kommentarer
Postat av: Karin

Nu är jag tillagd!



Karin Andersson, [email protected].

2011-11-17 @ 12:18:39
URL: http://viktigakarin.blogspot.com
Postat av: Anna

Härligt! Jag är inte helt haj på funktionerna, men jag kan inte skapa ett nytt lag så det verkar som att vi alla får samsas i samma :). Och det är ju helt ok, hoppas bara inte att det ställer till statistiken

2011-11-17 @ 12:31:51
URL: http://onestomachfluaway.blogg.se/
Postat av: Jonna

Jag är registrerad!



Jonna Lantz [email protected]

2011-11-17 @ 13:09:10
URL: http://attblimindre.blogg.se/
Postat av: Anna

Ni är båda registrerade i stegtävlingen :)

2011-11-17 @ 14:08:51
URL: http://onestomachfluaway.blogg.se/
Postat av: Natalie

Jag vill vara med! Men jag har ingen stegräknare! Men jag kan köpa mig en imorgon när jag ändå ska ner på stan, de kan väl inte kosta så värst många kronor?

2011-11-17 @ 19:25:17
URL: http://nujavlar.blogg.se/
Postat av: Natalie

Natalie Westh

[email protected]

2011-11-17 @ 19:39:26
URL: http://nujavlar.blogg.se/
Postat av: Natalie

Oj, ser att jag skrev fel i mailadressen.Rätt adress: [email protected]

2011-11-17 @ 19:40:02
URL: http://nujavlar.blogg.se/
Postat av: Anna

Nu är hela gänget med, imorgon kör vi så det ryker! :)



@Natalie: Nej de är relativt billiga, en dryg hundralapp bara för de billigaste (typ på ICA och COOP). Runt 250 kr för de avancerade.



Rekommenderar bara att inte göra som jag och köpa den på Clas Ohlsson. Den fungerar jättebra när det gäller att räkna, men nollställer med en enda knapp så jag kan inte ens böja mig framåt utan att den raderar allt - ganska frustrerande! Se till att det är två knappar som ska hållas in samtidigt, eller åtminstone en knapp som kräver ett lååångt tryck isf :). Silva's tror jag brukar vara bäst i test, men lite dyrare.



Du kan ju uppskatta på ett ungefär hur mycket du gått innan du skaffat en, baserat på hur mycket du gått resten av dagen. Så missar du ingen dag.

2011-11-17 @ 20:59:41
URL: http://onestomachfluaway.blogg.se/
Postat av: Jonna

Nu är jag förmodligen helt puckad, men hur ska jag kunna registrera mina steg? Hittar där det står "registrera dina steg" men fattar inte hur jag ska skriva dom i rätt lag..? :P

2011-11-17 @ 22:53:47
URL: http://attblimindre.blogg.se/
Postat av: Natalie

Har samma problem som jonna! Här finns förresten en omvandlare annars? Vi kan lika gärna använda dina mått för min del men om någon brukar köra spinning så kanske det är roligare då haha http://www.stegraknare.se/omvandla

2011-11-18 @ 19:59:22
URL: http://nujavlar.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag undrar om det är bara jag som moderator kan lägga in era steg också? Jag kunde registrera mina, men era syns inte. Jag har gjort om lagen, så att alla har ett eget. Prova om det funkar istället.

Om inte det funkar kan vi lika gärna rapportera dagens steg i ett dagligt inlägg på våra bloggar. Sedan kan ju alla själva räkna ut sin veckas totala, så håller vi koll så istället :).



Vad säger ni andra om omvandlaren? Mig spelar det ingen direkt roll, men jag tänker att det blir jobbigt att hålla kollen när man ex dammsuger, och ska komma ihåg både att ta av räknaren och också klocka tiden man gör det. Likaså när man styrketränar eftersom man inte konstant lyfter och då måste räkna bort en minuts återhämtning mellan varje set. Antar att det var därför Korpens stegtävling hade räknat ut något allmänt snitt för andra aktiviteter.

Å andra sidan är ju vedhuggning jääävligt jobbigt trots att man står på en punkt. Vi kanske kan välja ut några rimliga saker såsom spinning, pump, vedhuggning etc? Och sedan köra som vanligt med stegräknaren på när man ex städar (vid dammsugning räknar den ju ändå steg, och att damma kanske inte känns jätteansträngande :).

2011-11-18 @ 20:28:44
URL: http://onestomachfluaway.blogg.se/
Postat av: Karin

Hej Anna,



Ser du mina steg jag lagt in på min profil i tävlingen?

2011-11-20 @ 12:39:48
URL: http://viktigakarin.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0